Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 80 g de saindoux
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 200 g d'eau
- 500 g de farine de blé
- 1 ½ c. à café de sel
- 30 g d'huile de tournesol, et un peu pour huiler
- 1 - 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à soupe de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 2155 kJ / 515 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulé brioché aux fruits confits
3h 10min
Fougasse
2 godz.
Pain de campagne
2 godz.
Paximadi (pain biscotte crétois)
9h
Smacafam
55min
Pains aux quatre fromages
45 min
Petits pains suédois
16 Std.
Brioche
8h
Pain express
1 godz. 15 min
Gnocchi de pomme de terre farcis aux courgettes
1 godz. 15 min
Pizza roulée aux champignons et aux poivrons
2h 15min
Pâtes fraîches sans œufs
1h 35min