Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre, pour le moule
- 50 g de chocolat noir pâtissier, détaillé en morceaux
- 25 g de biscuits amaretti
- 3 œufs
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 130 g de sucre en poudre
- 70 g de fécule de pomme de terre
- 240 g de farine blanche type 45, et un peu pour le moule
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 10 g de sucre vanillé maison
- 60 g d'huile d'arachide
- 50 g de pastis, ou liqueur à l'anis type Sassolino, Sambuca, etc.
- Wartości odżywcze
- na 12 parts
- Kalorie
- 15058 kJ / 3565 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 432 g
- Tłuszcz
- 172 g
- Błonnik
- 13 g
Alternatywne przepisy
Angel cake au citron
1h 5 min
Petits gâteaux au gingembre
35min
Conchas
2 godz.
Roulé de pain
1 godz. 15 min
Gâteau au miel Kasutera (Castella)
1h 45min
Focaccia à la crème de fromage
Brak ocen
Bretzels sucrés
4 godz.
Biscuits italiens aux fruits secs
35min
Pain de Gênes
1 godz.
Soupe à la réglisse
15min
Fenetra de Toulouse
1h 30min
Struffoli (Italie)
1 godz. 15 min