Urządzenia i Akcesoria
Italian Rice Cake - Torta di riso
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
16 portions
Składniki
-
amaretti biscuits100 g
-
blanched almonds100 g
-
whole milk1000 g
-
vanilla pod and scraped out seeds1
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar250 g
-
risotto rice100 g
-
medium eggs beaten5
-
candied mixed peel50 g
-
fine sea salt1 pinch
-
Amaretto or other almond liqueur80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
1036 kJ /
246 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
31.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesecake (baked)
7 godz. 20 min
Pierogi with Meat
1 godz.
Varoma Pizza
1 godz.
Knusperhörnchen with Semolina and Apricot Filling
3 godz. 10 min
Petit Gateaux of Nuts and Chocolate
25 min
Blueberry and Raspberry Plaited Loaf
3 godz.
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 godz.
Baked Doughnuts
1 godz.
Curried Panini Bread - Panini al curry e ricotta
2 godz. 35 min
Brodet (Fish stew)
1 godz. 15 min
Baked Vanilla Cheesecake
13 godz. 25 min
Pogača (bread)
3 godz.