Italian Rice Cake - Torta di riso

Italian Rice Cake - Torta di riso

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
16 portions

Składniki

  • amaretti biscuits
    100 g
  • blanched almonds
    100 g
  • whole milk
    1000 g
  • vanilla pod and scraped out seeds
    1
  • lemon thin peelings of skin only
    1
  • caster sugar
    250 g
  • risotto rice
    100 g
  • medium eggs beaten
    5
  • candied mixed peel
    50 g
  • fine sea salt
    1 pinch
  • Amaretto or other almond liqueur
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 246 kcal / 1036 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 31.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...