Urządzenia i Akcesoria
Italian Rice Cake - Torta di riso
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
16 portions
Składniki
-
amaretti biscuits100 g
-
blanched almonds100 g
-
whole milk1000 g
-
vanilla pod and scraped out seeds1
-
lemon thin peelings of skin only1
-
caster sugar250 g
-
risotto rice100 g
-
medium eggs beaten5
-
candied mixed peel50 g
-
fine sea salt1 pinch
-
Amaretto or other almond liqueur80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
1036 kJ /
246 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
31.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3 godz. 10 min
Cheese and Bacon Pastries
35 min
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Brak ocen
Salted Caramel and Chocolate Brownie Cake
2 godz. 40 min
Orange Dyed Eggs
55 min
Ruby and strawberry bonbons
1 godz. 40 min
Traditional Gugelhupf
2 godz. 55 min
Mocha Mousse (No Added Sugar)
1 godz. 15 min
Chewy Pistachio Biscuits
45 min
Veracruz Fish
30 min
Mocha Cake
2 godz. 5 min
Croissants
12 godz.