Urządzenia i Akcesoria
Supplì (Roman Rice Croquettes)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 pieces
Składniki
Tomato Sauce
-
onions quartered80 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
garlic clove1
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
balsamic vinegar½ Tbsp
-
fresh basil leaves roughly chopped3
-
caster sugar1 tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper1 pinch
Supplì
-
bread torn in pieces100 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
risotto rice any flavour, leftover or freshly made and cooled600 g
-
fresh mozzarella cubed (1-2 cm)100 g
-
medium eggs beaten2
-
vegetable oil for frying
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
15 g
Kalorie
2801 kJ /
667 kcal
Tłuszcz
26.7 g
Węglowodany
90 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karpatka
10 godz.
Lamb Loin Roll with Salsify and Sweet Potato
50 min
Greek Rice Pudding (Rizogalo)
1 godz. 10 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Chocolate Cherry Muffins
1 godz. 45 min
Amaretti Stuffed Peaches with Saffron Zabaglione - Pesche ripiene con Amaretti e zabaione allo zafferano
1 godz. 20 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Chocolate Chip Muffins
1 godz.
Chocolate syrup
20 min
Béchamel Sauce
15 min
Asparagus and Hollandaise Tart
40 min
Béchamel sauce
15 min