Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Sauce
- 80 g onions, quartered
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- 400 g tinned chopped tomatoes
- ½ Tbsp balsamic vinegar
- 3 fresh basil leaves, roughly chopped
- 1 tsp caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Supplì
- 100 g bread, torn in pieces
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 600 g risotto rice, any flavour, leftover or freshly made and cooled
- 100 g fresh mozzarella, cubed (1-2 cm)
- 2 medium eggs, beaten
- vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2801 kJ / 667 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry and Coconut Risotto
35 Min
Cauliflower Soup; Chorizo and Pepperonata Pasta
35 Min
Risotto with Broccoli Rabe
30min
Spinach and Ricotta Ravioli
1h 30min
Rice Pudding Ice Cream with Peach Coulis
4h 30 min
Banana Cream Pie
4 Std. 15 Min
Sangria
10 min
Pizza Margherita
2h 10min
Gnocchi with Taleggio Cheese
1h 40min
Potato and Rosemary Focaccia
2h 35 min
Dalgona Coffee
10 min
Sicilian Rice Balls (Arancini)
3h 5min