![Supplì (Roman Rice Croquettes) Supplì (Roman Rice Croquettes)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6257438f-e33d-4174-ba10-512bfdc8c569/Derivates/8f5cd47a-e22c-4917-9234-e98c0a789d13.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Sauce
- 80 g onions, quartered
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- 400 g tinned chopped tomatoes
- ½ Tbsp balsamic vinegar
- 3 fresh basil leaves, roughly chopped
- 1 tsp caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Supplì
- 100 g bread, torn in pieces
- ¼ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 600 g risotto rice, any flavour, leftover or freshly made and cooled
- 100 g fresh mozzarella, cubed (1-2 cm)
- 2 medium eggs, beaten
- vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2801 kJ / 667 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 90 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hake and Potato Purée - from 8 months
20min
Candy Corn Pudding
50min
Crêpes
1h 15min
Chocolate-Centred Dumplings with Cherry Sauce
1h 30min
Cosmopolitan
10min
Couscous with Chicken and Lamb
1h 10min
Chocolate Easter Nests
50min
Crêpes
1h 15min
Mini Everything Bagels
1h 20min
Cake Pops
2h
Chocolate Pancakes
35min
American-style pancakes
40min