Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base Layers
- 100 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 250 g digestive biscuits (dark chocolate topped)
- 2 Tbsp coffee grounds (see tip)
- 250 g espresso, brewed, cold
- 60 g sweet Marsala wine
- 60 g brandy
- 18 - 20 sponge finger biscuits (depending on size)
Filling
- 250 g double cream
- 220 g caster sugar
- 5 gelatine leaves
- 750 g cream cheese
- 2 tsp vanilla bean paste
- 500 g mascarpone
- 30 g brandy
Topping
- 175 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 385 g double cream
- 55 g caster sugar
- 200 g mascarpone
- 2 Tbsp dark chocolate shavings, for garnishing
- 1 Tbsp cocoa powder, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3462 kJ / 835 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 67.3 g
Alternatywne przepisy
Fresh Fruit Tarts
7 Std. 5 Min
Mississippi Mud Pie
2h 20min
Greek Bougatsa with Honey and Pistachios
4h 45min
Limoncello Tarts
3 godz. 15 min
Tiramisu
5h 20 min
Potato and Cheese Bites
2 godz.
Crème Pâtissière
15min
Salted Caramel Chocolate Tartlets
4h
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4h 30 min
Praline Cheesecake
4h 10 min
White Chocolate and Raspberry Cheesecake
6h 30 min
Lemon Tiramisu
6 godz. 25 min