Urządzenia i Akcesoria
Cherry Pie
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
8 portions
Składniki
Cherry Filling
-
cornflour40 g
-
water120 g
-
1000 g fresh cherries, pittedfrozen pitted cherries1000 g
-
jam sugar150 g
-
lemon juice30 g
-
almond extract½ tsp
Almond Shortcrust Pastry
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing125 g
-
vanilla bean paste½ tsp
-
almond extract½ tsp
-
caster sugar50 g
-
medium egg1
-
plain flour plus extra for dusting150 g
-
ground almonds100 g
Assembly
-
medium egg beaten1
Crème Anglaise
-
whole milk250 g
-
vanilla bean paste1 ½ tsp
-
egg yolks from medium eggs3
-
caster sugar50 g
-
cornflour10 g
-
plain flour10 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
40.1 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
2262 kJ /
540.6 kcal
Tłuszcz
23.4 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Węglowodany
76.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta
8 godz. 40 min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1 godz. 10 min
Gluten-free Christmas Cake
732 godz. 30 min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1 godz. 10 min
Hazelnut Bavarian
6 godz. 25 min
Italian Rice Cake - Torta di riso
8 godz. 30 min
Blueberry Cheesecake
5 godz.
Sweet Shortcrust Pastry
1 godz. 50 min
Crusted Pâté (Spain)
10 godz.
Chestnut Flour Pancakes with Apple Compote
45 min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Kanelbullar - Swedish Cinnamon Buns
2 godz. 30 min