Wersje kompatybilne
Panzerotti with Ricotta and Sausage - Panzerotti con ricotta e salsiccia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g water
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 150 g strong white bread flour
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 150 g sausages, uncooked, skinned, cut in pieces (3-4 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 180 g ricotta cheese, well drained
- 100 g San Marzano tomatoes, seeds removed, diced (5 mm)
- 1 sprig fresh basil, leaves only
- ¼ - ½ tsp fine sea salt, to taste
Assembly and Cooking
- frying oil (e.g. sunflower or vegetable)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
Alternatywne przepisy
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 Min
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 Std. 40 Min
Tapenade Baked Chicken and Mashed Potatoes with Caramelised Onions
2h 15 min
Chorizo Bread
1j 30 menit
Turkish Spiced Lamb Bites
1j 30 menit
Focaccia
3sa
Chorizo, Mozzarella and Sun-dried Tomato Pull-apart Bread
1h 50min
Iranian Barbari
2j 30 menit
Muffaletta Squares
2 godz. 20 min
Spaghetti with Mussels and Tiramisu Dip
30 min
Tomato Focaccia
3sa
Calzones with Marinara Sauce - Calzoni con salsa marinara
1j 30 menit