Amaretti Stuffed Peaches with Saffron Zabaglione - Pesche ripiene con Amaretti e zabaione allo zafferano

Amaretti Stuffed Peaches with Saffron Zabaglione - Pesche ripiene con Amaretti e zabaione allo zafferano

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

Amaretti Biscuit
  • egg white from large egg
    1
  • caster sugar
    80 g
  • ground almonds
    120 g
  • almond extract
    ½ tsp
Peach Filling
  • peaches large, firm, 1 peeled, pitted and quartered
    5
  • unsalted butter for greasing
  • flaked almonds to taste
    30 - 40 g
Zabaglione
  • dry Marsala wine
    60 g
  • dry white wine
    60 g
  • sugar
    120 g
  • saffron threads
    5
  • egg yolks from medium eggs
    6
  • fine sea salt
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 624 kcal / 2610 kJ
Białko 15.1 g
Tłuszcz 28.9 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...