Wersje kompatybilne
Amaretti Stuffed Peaches with Saffron Zabaglione - Pesche ripiene con Amaretti e zabaione allo zafferano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Amaretti Biscuit
- 1 egg white, from large egg
- 80 g caster sugar
- 120 g ground almonds
- ½ tsp almond extract
Peach Filling
- 5 peaches, large, firm, 1 peeled, pitted and quartered
- unsalted butter, for greasing
- 30 - 40 g flaked almonds, to taste
Zabaglione
- 60 g dry Marsala wine
- 60 g dry white wine
- 120 g sugar
- 5 saffron threads
- 6 egg yolks, from medium eggs
- 1 pinch fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2610 kJ / 624 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
Alternatywne przepisy
Beetroot Gravadlax
48 Std. 20 Min
Brown Bread Ice Cream with Raspberries
10 Std. 40 Min
Crème Pâtissière
15 min
Egg Liqueur Crème Brûlée
1h 15min
Almond Tuiles
1 godz. 30 min
Floating Islands
40 Min
Quick Cheese Soufflés
45min
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10min
Mayonnaise
5min
Amarula Panna Cotta with Coffee Sauce
8 Std. 30 Min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min