Wersje kompatybilne
Ravioli de ricota y jamón con crema de salvia
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 300 g de harina de trigo
- 3 huevos
- 15 g de aceite de oliva
Relleno y montaje
- 100 g de jamón cocido en lonchas o en trozos
- 200 g de queso ricota
- 1 huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- harina para espolvorear
Crema de salvia
- agua para cocinar la pasta (aprox. 2 litros)
- 25 hojas de salvia fresca limpias y secas (y alguna más para decorar)
- 20 g de mantequilla
- 1 cucharada rasa de harina
- 300 g de nata
- 2 ½ cucharaditas de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2268 kJ / 542 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1233.1 mg
Alternatywne przepisy
Ñoquis de patata
50 Min
Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)
13h
Masa quebrada
5 Min
Risotto
30 Min
Puré de patata
50 Min
Masa de pasta fresca
1 Std.
Sorrentinos con salsa cremosa de tomate
1 Std. 45 Min
Ñoquis fritos con salsa de cheddar
1 Std. 30 Min
Rosbif con salsa de mostaza y ensalada
78h
Ñoquis de calabaza al queso taleggio
1 Std. 10 Min
Risotto cuatro quesos
25 Min
Strogonoff de shiitake
30 Min