Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peras al vino dulce
- 4 peras (con o sin piel) cortadas por la mitad verticalmente, sin el corazón
- 100 g de azúcar moreno
- 150 g de vino dulce
- 1 cucharadita de zumo de limón
Sabayón
- 100 g de azúcar
- 6 yemas de huevo (a temperatura ambiente)
- crocanti de almendra (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 804.1 kJ / 192.4 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Islas flotantes
1u. 45min
Dulce de batata
45 min
Sabayón
15min
Compota a la antigua
2h 30min
Sabayón clásico (Espesar)
15min
Manzanas con sabayón de sidra
40min
Compota a la antigua
2h 30min
Crema de vainilla con pera al azafrán
2h 30min
Peras al vino tinto
3h 20min
Sabayón
15min
Manzanas al oporto con helado de vainilla
30min
Flan de dulce de leche
6 Std. 10 Min