Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peras al vino dulce
- 4 peras (con o sin piel) cortadas por la mitad verticalmente, sin el corazón
- 100 g de azúcar moreno
- 150 g de vino dulce
- 1 cucharadita de zumo de limón
Sabayón
- 100 g de azúcar
- 6 yemas de huevo (a temperatura ambiente)
- crocanti de almendra (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 804.1 kJ / 192.4 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Compota de peras con orejones y avellanas
1 godz.
Peras en almíbar
1 godz. 40 min
Crema de vainilla con pera al azafrán
2 godz. 30 min
Sabayón
15 min
Compota a la antigua
2 godz. 30 min
Brevas al vapor de naranja
25 min
Riñones de ternera a la mostaza antigua
2 godz.
Postre de mandarinas estofadas
10 min
Islas flotantes
1 godz. 45 min
Dulce de batata
45 min
Compota a la antigua
2 godz. 30 min
Peras al vino tinto
3 Std. 20 Min