Urządzenia i Akcesoria
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Beza czekoladowa
-
50 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
300 g cukru
-
6 białek (180-200 g)
-
1 szczypta soli
-
3 czubate łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego, bez grudek
-
1 łyżeczka białego octu winnego
Krem mascarpone
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
150 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
30 g cukru pudru
Polewa czekoladowa i dekoracja
-
40 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
200 g malin, świeżych
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
139.5 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1958.2 kJ /
468 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Węglowodany
52.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 godz. 40 min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Walentynkowa Pavlova
5 godz.
Tarta z czekoladowym kremem mascarpone i malinami
4 godz. 10 min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50 min
Tort dacquoise
8 godz. 15 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 godz. 30 min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 godz. 30 min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min