
Urządzenia i Akcesoria
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Beza czekoladowa
-
gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki50 g
-
cukru300 g
-
białek (180-200 g)6
-
soli1 szczypta
-
kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego, bez grudek3 czubate łyżeczki
-
białego octu winnego1 łyżeczka
Krem mascarpone
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki150 g
-
cukru pudru30 g
Polewa czekoladowa i dekoracja
-
gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki40 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego1 łyżeczka
-
malin, świeżych200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
468 kcal /
1958.2 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
52.2 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Sód
139.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska