
Urządzenia i Akcesoria
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Beza czekoladowa
-
50 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
300 g cukru
-
6 białek (180-200 g)
-
1 szczypta soli
-
3 czubate łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego, bez grudek
-
1 łyżeczka białego octu winnego
Krem mascarpone
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
150 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
30 g cukru pudru
Polewa czekoladowa i dekoracja
-
40 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
-
200 g malin, świeżych
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
468 kcal /
1958.2 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
52.2 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Sód
139.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZOWE DESERY
11 Przepisów
Polska
Polska