
Wersje kompatybilne
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beza czekoladowa
- 1 szczypta soli
- 40 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 300 g cukru pudru
- 6 białek (180-190 g)
- 1 czubata łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka białego octu winnego
Krem mascarpone
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 200 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 30 g cukru pudru
Polewa czekoladowa i dekoracja
- 1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
- 40 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 200 g malin, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2065.4 kJ / 493.3 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 28.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3h
Tort dacquoise
8 Std. 15 Min
Pavlova z truskawkami
5h 30min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Walentynkowa Pavlova
5h
Bezowe koszyczki z owocami
4h 15min
Świąteczny wieniec bezowy
3 Std. 30 Min
Blondie z frużeliną i owocami jagodowymi
1 Std. 40 Min
Tort bezowy z orzechami i daktylami
4h 15min
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5h 30min
Bezy cynamonowe z karmelizowanymi śliwkami
2 godz. 40 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
5h