Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami

Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami

4.2 337 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

Beza czekoladowa
  • 50 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 300 g cukru
  • 6 białek (180-200 g)
  • 1 szczypta soli
  • 3 czubate łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego, bez grudek
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
Krem mascarpone
  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 150 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 30 g cukru pudru
Polewa czekoladowa i dekoracja
  • 40 g gorzkiej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 200 g malin, świeżych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 468 kcal / 1958.2 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 27.8 g
Węglowodany 52.2 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 16.5 g
Sód 139.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...