Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
TM5 TM6

Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami

4.2 (325 ocen)

Składniki

Beza czekoladowa

  • 50 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 300 g cukru
  • 6 białek (180-200 g)
  • 1 szczypta soli
  • 3 czubate łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego, przesianego, bez grudek
  • 1 łyżeczka białego octu winnego

Krem mascarpone

  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 150 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 30 g cukru pudru

Polewa czekoladowa i dekoracja

  • 40 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 200 g malin, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1958.2 kJ / 468 kcal
Białko
5.6 g
Węglowodany
52.2 g
Tłuszcz
27.8 g
Tłuszcz nasycony
16.5 g
Błonnik
3.3 g
Sód
139.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy