Wersje kompatybilne
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beza czekoladowa
- 50 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 6 białek (180-200 g)
- 300 g cukru
- 1 szczypta soli
- 3 czubate łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego, przesianego, bez grudek
- 1 łyżeczka białego octu winnego
Krem mascarpone
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
- 150 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 30 g cukru pudru
Polewa czekoladowa i dekoracja
- 40 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego
- 200 g malin, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1958.2 kJ / 468 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 139.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Podwójna Pavlova z owocami jagodowymi
5 Std. 30 Min
Świąteczny wieniec bezowy
3 Std. 30 Min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8h 45 min.
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4h 10min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50min
Bezowe koszyczki z owocami
4h 45min
Rolada bezowa z serkiem mascarpone i owocami
3 Std. 30 Min
Walentynkowa Pavlova
5h
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8h 40min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4h 40min
Pavlova z truskawkami
8h 45 min.