Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g de cebolla en cuartos
- 150 g de zanahoria en trozos
- 80 g de tallos de apio en trozos
- 150 g de nabo en trozos
- 500 g de carne de cordero deshuesada para guisar (en trozos de 1 cm)
- 80 g de cebada perlada
- 1000 g caldo de verduras
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 2 hojas de laurel secas
- 100 g de guisantes congelados
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de pasta y judías pintas
40 min
Sopa de judías blancas y verduras
40 min
Sopa con tropezones versátil
50 min
Sopa juliana con verduras frescas
40 min
Sopa de ave
40 min
Sopa alemana de verduras con albóndigas
1h
Sopa armenia de repollo
50 min
Sopa de los hortelanos
30 min
Crema de judías pintas y espinacas
30 min
Sopa de pollo y arroz
1h
Okras con tomate (Argelia)
30 min
Sopa francesa de verduras (Soupe au pistou)
1h