Urządzenia i Akcesoria
Soft Carrot Tortilla Chips with Guacamole
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
carrots peeled250 g
-
gram flour40 g
-
medium egg1
-
fine sea salt1 tsp
-
garlic clove1
-
fresh red chilli seeds removed, cut in pieces, plus extra thinly sliced for serving1
-
avocados ripe (approx. 275 g), cut in pieces1 - 2
-
lemon juice½ Tbsp
-
ground black pepper1 pinch
-
tomato halved, deseeded, diced (5 mm)50 g
-
fresh coriander roughly chopped½ bunch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
660.3 mg
Białko
7.2 g
Kalorie
957.9 kJ /
228.9 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
10.3 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
22.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Îles Flottantes in White Chocolate Cream and Roses
1 godz. 20 min
Baked Eggs on Spiralized Vegetables
1 godz.
Coconut Milk Crushed Ice with Fruit
Brak ocen
Shellfish Nage with Champagne
1 godz. 5 min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50 min
Dairy-free Cashew Nut Spread
12 godz. 10 min
Carrot Oat Energy Balls
50 min
ABC Nut Butter
10 min
Rosemary and Parmesan Almond Pulp Crackers
1 godz. 20 min
Veggie-packed Vegan Pizza
1 godz. 30 min
Roasted Chickpeas
1 godz.
Almond and Seed Crackers
45 min