Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g carrots, peeled
- 40 g gram flour
- 1 medium egg
- 1 tsp fine sea salt
- 1 garlic clove
- 1 fresh red chilli, seeds removed, cut in pieces, plus extra thinly sliced for serving
- 1 - 2 avocados, ripe (approx. 275 g), cut in pieces
- ½ Tbsp lemon juice
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g tomato, halved, deseeded, diced (5 mm)
- ½ bunch fresh coriander, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 957.9 kJ / 228.9 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 22.9 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 660.3 mg
Alternatywne przepisy
Best Basic Houmous
5min
Sun-Dried Tomato Tapenade
15min
Courgetti Carbonara
40min
Patatas Bravas with Aioli
1 godz. 15 min
Courgette Sticks with Parmesan and Spiced Yoghurt Sauce (TM6)
40min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35min
Vegan Mango and Coconut Panna Cotta with Oat Crumble
2sa 40 dk
Vegan Aubergine Rolls
11h 15min
Spiralized Carrots and Apple Salad with Feta and Walnuts
15min
Raw Asian Salad
10 min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 min
Broccoli and Apple Salad
5min