Urządzenia i Akcesoria
Leberreis
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 Portionen
Składniki
-
Weizenmehl, griffig150 g
-
Weichweizengrieß Type 48020 g
-
Eier (Größe M)2
-
Leber (siehe Tipps), sehnenfrei, in Stücken300 g
-
Knoblauchzehen1 - 2
-
Petersilie, frisch Blättchen abgezupft2 - 3 Stängel
-
Majoran, getrocknet1 TL
-
Salz1 - 1 ¼ TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
618.5 kJ /
148 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Suppen Einlagen
10 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Kärntner Reindling
2 godz. 40 min
Leberknödel
55 min
Fleischstrudel für Suppe
40 min
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7 godz. 10 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Leberknödelsuppe
45 min
Grammelknödel
1 godz. 30 min
Kräuterschöberlsuppe
35 min
Butternockerl
40 min
Bröselknödel
40 min
Gebackene Leberknödel
2 godz.
Tafelspitz mit Semmelkren
1 godz. 20 min