Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Weizenmehl, griffig
- 20 g Weichweizengrieß Type 480
- 2 Eier (Größe M)
- 300 g Leber (siehe Tipps), sehnenfrei, in Stücken
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 2 - 3 Stängel Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 - 1 ¼ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 618.5 kJ / 148 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kärntner Reindling
2h 40 min
Butternockerl
40 Min
Gebackene Leberknödel
2 Std.
Leberknödel
55 Min
Fleischstrudel für Suppe
40 Min
Eierschöberl
1 Std.
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Bröselknödel
40 Min
Kirschenstrudel
1hod. 45min
Frittaten
30 Min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2h 45min