Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Feinkristallzucker und 1 EL zum Bestreuen
- 1 ½ EL Kakaopulver
- 250 g Butter, in Stücken
- 5 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 2 TL Vanillezucker
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 2 TL geriebene Orangenschale
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 350 g Weizenmehl, universal
- 700 - 900 g Zwetschken, je nach Größe, entsteint, halbiert
-
2 - 3
EL Mandelblättchen
lub 2 - 3 EL Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 981 kJ / 234 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1h
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Marillenkuchen
1h 30min
Obstkuchen
1h
Omas Schokoladenobstkuchen
55 min
Ribiselschnitten
1h
Marillen-Schoko-Nusskuchen
1h 10min
Schneller Apfelkuchen
1h 30min
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Ölkuchen mit Marillen
1h
Schoko-Marmorgugelhupf
1h 40min