Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Wasser
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- ¾ TL Salz
- 130 g Mehl
- 3 Eier (Kl. M)
- ¼ TL Weinstein-Backpulver
- 12 Stängel Dill, abgezupft
- 40 g frischer Meerrettich, geschält, in Stücken (2 cm)
- 400 g Doppelrahm-Frischkäse
- 2 TL Zitronensaft
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 125 g Räucherforellenfilet, zerzupft, in Stücken (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandteig
2 godz.
Mille-feuille vom Weinbergpfirsich
1 Std.
Focaccia mit Salami und Feigen
2 Std. 30 Min
Brandteigkrapferl mit Lachscreme
1 Std. 50 Min
Windbeutel mit Mocca-Sahne-Füllung
2 godz.
Lachshäppchen
1h 20 min
Eclairs
2 Std. 30 Min
Millefeuille
5 Std.
Bärlauch-Franzbrötchen
2h 20min
Fladenbrot mit Ziegenkäse und karamellisierten Zwiebeln
1h 20 min
Tonka-Windbeutel mit Brombeeren
2 Std. 30 Min
Flockentorte
2 Std. 25 Min