Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Pck. Blätterteig, aus dem Kühlregal (270 g), z. B von Tante Fanny
- 1 Ei, verquirlt
- 250 g Zucker
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 130 g Whiskey-Sahne-Likör (z. B. Baileys)
- 1 EL Essig
- 1 Pck. Sahnesteif
- 400 g Beeren, gemischt, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2218 kJ / 530 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Nougat-Erdbeer-Tarte
5h
Himbeer-Kokos-Cupcakes
2h
Erdbeer-Tiramisu
3h
Mille-feuille vom Weinbergpfirsich
1h
Kirsch-Krokant-Eistorte mit Schokosplittern
6 Std.
Eisgugelhupfe mit Baiser und Johannisbeeren
2 Std. 25 Min
Himbeer-Ziegenkäse-Charlotte
3 Std. 40 Min
Schoko-Kirsch-Kuchen aus dem Varoma
4 Std. 35 Min
Weiße Schokoladen-Pistazien-Torte
9 godz.
Baiser-Schokokuchen mit Espresso-Karamell
2h 30min
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
3h
Himbeer-Schoko-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48h