Nektarinen-Holunder-Eis

Nektarinen-Holunder-Eis

4.2 17 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 12 godz.
4 Portionen

Składniki

Nektarinenkompott
  • Nektarinen reif, in Stücken
    300 g
  • Kandiszucker braun
    10 g
  • Wasser
    50 g
Nektarinen-Holunder-Eis
  • Zucker
    40 g
  • Nektarinen reif, in Stücken
    150 g
  • Holunderbeersaft
    30 g
  • Holunderblütensirup (siehe Tipp)
    1 TL
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    100 g
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 3 g
Kalorie 1089 kJ / 260 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...