Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nektarinenkompott
- 300 g Nektarinen, reif, in Stücken
- 10 g Kandiszucker, braun
- 50 g Wasser
Nektarinen-Holunder-Eis
- 40 g Zucker
- 150 g Nektarinen, reif, in Stücken
- 30 g Holunderbeersaft
- 1 TL Holunderblütensirup (siehe Tipp)
- 100 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1089 kJ / 260 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanilleeis mit gesalzenem Karamell
14 Std.
Eisgugelhupfe mit Baiser und Johannisbeeren
2 Std. 25 Min
Himbeer-Konfitüre mit Agar-Agar
20 min
Spargel mit Parmesan-Reis, Zitronen-Hollandaise und Beerenschaum
1 Std.
Berry Curd
20 min
Kirscheis mit Schokostücken
5min
Erdbeer-Eis
12 Std. 30 Min
Vanilleküchlein mit Himbeerkonfitüre
1 Std.
Walnuss-Krokant
1 Std. 30 Min
Gurken-Himbeer-Sorbet
8 Std. 10 Min
Erdnuss-Karamell-Eis
2 Std. 30 Min
Erdbeer-Balsamico-Eis
5min