Urządzenia i Akcesoria
Erdäpfelgratin "Bauerngarten"
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 Portionen
Składniki
-
Bergkäse in Stücken100 g
-
Semmelbrösel40 g
-
Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (ca. 3 cm)1000 g
-
Milch240 g
-
Schlagobers100 g
-
Salz1 ½ TL
-
Butter zum Einfettenetwas
-
Majoran, getrocknet1 EL
-
Kümmel, gemahlen1 TL
-
Muskat, gemahlen2 Prisen
-
Salz etwas mehr nach Geschmack1 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr nach Geschmack1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
962 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Feine Prise
13 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Frittatenrouladen
40 dk
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1sa
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 dk
Kartoffelstrudel
1sa 30 dk
Couscousknöderl mit Sesam
40 dk
Bärlauchroulade mit Paprikasalat
1sa
Ehenbichler Festtagskuchen (Nussschnitten)
4sa 30 dk
Semmelknödel
50 dk
Schinkenfleckerl überbacken
1sa 10 dk
Erdäpfeltaler mit Schnittlauchsauce
1sa
Butternockerl
40 dk
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1sa