Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g Buttermilch
- 140 g Grieß, Weichweizen (z.B. Nockerlgrieß)
- Salz zum Abschmecken
- Weizenmehl, griffig für die Arbeitsfläche
- 150 g Butter
- 150 g Semmelbrösel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1915 kJ / 458 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenmäuse
1h
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Nudelsalat
1h
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50min
Brennnessel-Eier-Nockerl
30min
Kartoffelschmarrn
45min
Kipferlkoch mit Vanilleobers
55min
Kartoffelstrudel
1h 30min
Knödelgugelhupf mit Schinken, Tomaten und Oliven
55min
Fedlkoch
10h 35min
Erdäpfeltaler mit Schnittlauchsauce
1h
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min