Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Öl, etwas mehr zum Einfetten (siehe Tipp)
- Semmelbrösel zum Ausstreuen
- 300 g Milch
- 3 Eier (Größe M)
- 1 ½ TL Majoran, getrocknet
- ¼ TL Salz
- ¼ - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 250 g Semmelwürfel
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Schinken, in Scheiben
- 35 g getrocknete Tomaten in Öl, abgetropft
- 30 g Oliven, entkernt, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Schinkenfleckerl
1 Std.
Schinken-Käse-Kipferl
1 Std.
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Deftige Ofenpalatschinken
30 Min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1h 5min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10min
Knusprige Reistaler mit RUPP Cheddar
2 Std. 15 Min
Sellerie-Semmelknödel mit RUPP Enzian
55min
Kipferlkoch mit Vanilleobers
55min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1 Std.
Gemüsebiskuit vom Blech
35 Min
Überbackenes Risibisi mit Schweinefleisch
50 Min