![Knödelgugelhupf mit Schinken, Tomaten und Oliven Knödelgugelhupf mit Schinken, Tomaten und Oliven](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/273ae73d-45a0-43fc-b248-9306ed836ac5/Derivates/11164c06-7c10-43b5-8ba8-1cadd81e5b4c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Öl, etwas mehr zum Einfetten (siehe Tipp)
- Semmelbrösel zum Ausstreuen
- 300 g Milch
- 3 Eier (Größe M)
- 1 ½ TL Majoran, getrocknet
- ¼ TL Salz
- ¼ - ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 250 g Semmelwürfel
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Schinken, in Scheiben
- 35 g getrocknete Tomaten in Öl, abgetropft
- 30 g Oliven, entkernt, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One Pot Mac & Cheese
30min
Bröselknödel
40min
Überbackenes Risibisi mit Schweinefleisch
50min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1u. 5min
Gebackene Schinkenfleckerl
1h
Linzer Seidenknödel
50min
Pikante Germknödel mit Käsefülle und Kürbiskernbutter
1h 25min
Buchteln mit Zwiebel-Speck-Fülle
2 godz.
Sterzwurst (Polentarolle)
8 godz. 45 min
Fischgulasch
40min
Topfen-Erdäpfel-Gratin mit Speck
1h
Deftige Ofenpalatschinken
30min