Urządzenia i Akcesoria
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten200 g
-
Mandeln40 g
-
Zucker200 g
-
Vanillezucker selbst gemacht10 g
-
Salz1 Prise
-
Eier Zimmertemperatur4
-
Mehl400 g
-
Weinstein-Backpulver15 g
-
Quark, 20% Fett250 g
-
Orangensaft frisch gepresst40 g
-
rote Johannisbeeren abgezupft300 g
-
Aprikosen halbiert, entsteint900 g
-
Aprikosenkonfitüre100 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1129 kJ /
269 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pflaumen-Birnen-Tarte
1 godz.
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2 godz. 20 min
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3 godz.
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1 godz.
Johannisbeer-Baiser-Schnitten
1 godz. 40 min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 godz. 30 min
Apfel-Brombeer-Tarte
1 godz. 55 min
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2 godz.
Birnen-Nuss-Kuchen
1 godz. 45 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Topfentorte mit Birnen
4 godz. 30 min
Pflaumen-Sandkuchen
1 godz. 40 min