Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 80 g Sesam und etwas mehr zum Ausstreuen
- 100 g Mandeln
- 250 g getrocknete Feigen
- 200 g Datteln, entsteint
- 1 Prise Salz
- 120 g Zucker
- 5 Eier
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 300 g Mehl
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- ½ TL Piment
- 1 Pck. Weinstein-Backpulver (20 g)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1364 kJ / 326 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Möhren-Apfel-Kuchen
1h 30min
Orangen-Mohn-Guglhupf
1h 20min
Kartoffelkuchen mit Äpfeln
1sa 10 dk
Aprikosengugelhupf
2 Std.
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1h 30min
Persischer Möhren-Kokosnuss-Kuchen
2 Std. 20 Min
Kirsch-Marzipan-Gugelhupf aus dem Varoma
1h 30min
Erdnuss-Karamell-Kuchen
5h
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1 godz. 5 min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1h 20min
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 Std.
Lebkuchen-Gugelhupf
1h 20min