Urządzenia i Akcesoria
Fruit scones
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 portions
Składniki
-
wholemeal self-raising flour plus extra for dusting280 g
-
goji berries60 g
-
dried apricots cut into halves60 g
-
pitted Medjool dates60 g
-
light brown sugar40 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
salt¼ tsp
-
unsalted butter cut into pieces (2 cm), plus extra to serve100 g
-
Greek-style natural yoghurt160 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
437 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
1307.9 kJ /
311.4 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
41.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Christmas stollen
27 godz. 15 min
Rhubarb crumble
45 min
Fig and apricot tea bread
1 godz. 30 min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1 godz. 20 min
Apple sponge pudding
1 godz. 20 min
Coffee date muffins
35 min
Ginger bundt cake
1 godz.
Chocolate fruit and nut squares
1 godz. 10 min
Banana, walnut and date loaf (Skinnymixers)
55 min
Caribbean carrot cake
2 godz. 10 min
Date and nut loaf
1 godz. 20 min
Angela's Sticky Tea Bread
1 godz. 30 min