Urządzenia i Akcesoria
Fruit scones
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 portions
Składniki
-
wholemeal self-raising flour plus extra for dusting280 g
-
goji berries60 g
-
dried apricots cut into halves60 g
-
pitted Medjool dates60 g
-
light brown sugar40 g
-
ground cinnamon1 tsp
-
bicarbonate of soda½ tsp
-
salt¼ tsp
-
unsalted butter cut into pieces (2 cm), plus extra to serve100 g
-
Greek-style natural yoghurt160 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
437 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
1307.9 kJ /
311.4 kcal
Tłuszcz
12.1 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
41.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gingerbread
1 godz. 30 min
Hot cross buns
1 godz. 40 min
Five seed bread
1 godz. 50 min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1 godz. 20 min
Fig and walnut bread
3 godz. 20 min
Apple sponge pudding
1 godz. 20 min
Spiced fruit loaf
2 godz. 30 min
Breakfast bars
1 godz. 10 min
Gluten free fruit mince pies
1 godz. 15 min
Apple and date cake
1 godz. 30 min
Date and nut loaf
1 godz. 20 min
Traditional Christmas cake
3 godz. 15 min