![Fruit scones Fruit scones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/980F2186-53BB-4E7F-A8A9-211CCA93517F/Derivates/57EC1DC3-D107-4A78-A110-2262E7AEEF6D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g wholemeal self-raising flour, plus extra for dusting
- 60 g goji berries
- 60 g dried apricots, cut into halves
- 60 g pitted Medjool dates
- 40 g light brown sugar
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ¼ tsp salt
- 100 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra to serve
- 160 g Greek-style natural yoghurt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1307.9 kJ / 311.4 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 437 mg
Alternatywne przepisy
Afghan biscuits
25 Min
Coconut oat biscuits
45 Min
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1 Std. 20 Min
Pear and peach crumble
50 min
Healthy biscuits
35 min
Date and nut loaf
1 Std. 20 Min
Feijoa crumble slice
1 Std. 5 Min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Oaty Ginger Crunch
40 Min
Coffee date muffins
35 min
Mini cheese scones with savoury butter
30 Min
Caribbean carrot cake
2h 10 min