Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g azeite
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 900 g abóbora cortada em cubos
- 70 g batata cortada em pedaços
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 pitada de pimenta
- 300 g água
- 10 folhas de hortelã
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 313 kJ / 74.8 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 5.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de curgete com cebolinho
40 min
Sopa de abóbora e hortelã
40 min
Creme de couve-flor
45min
Creme de abóbora e tomate
35 min
Creme de ervilhas da avó Adília
35 min
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Creme de couve-flor e manjericão
45min
Creme de espinafres
40 min
Creme de ervilhas e hortelã
35 min
Sopa de brócolos e rúcula
40 min
Creme de curgete e brócolos
35 min
Creme de curgete e abóbora
50 min