Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g coentros
- 900 g água
- 2 c. chá de sal
- 800 g tamboril cortado em cubos
- 40 g azeite, mais 1 fio p/ a água da cozedura
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 150 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de massa de pimentão
- 50 g vinho branco
- 250 g arroz agulha
- 1 pitada de pimenta
- 150 g miolo de camarão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1514.2 kJ / 361.9 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 38.8 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 1111 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de tamboril
40 dk
Arroz de peixe
55 Min
Arroz de tamboril
35 dk
Lulas guisadas
50 Min
Amêijoas com pescada, camarão e molho de coentros
3h
Massada de lulas
35 dk
Lulas recheadas com camarão, batata e cenoura
1 Std. 10 Min
Massada de cherne
40 dk
Arroz de lulas
1sa
Massada de peixe
55 Min
Pescada com camarão à Ogando
30 Min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min