Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g queijo duro
- 10 g mistura de ervas aromáticas frescas
- 250 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g manteiga
- 45 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 100 g cebola
- 300 g mistura de legumes (alho-francês, cenoura, curgete etc.)
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 20 g azeite
- 3 ovos
- 200 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2181.9 kJ / 521.5 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 35.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 800.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de curgete e atum
1h 10 min
Quiche de espinafres com bacon
2h
Massa quebrada
5 Min
Rolo de carne
1 Std.
Tarte de cogumelos
45min
Quiche de cogumelos e espinafres
45min
Quiche limpa-frigorífico do Natal
1 Std.
Tarte de alho-francês e fiambre
50 Min
Quiche de alho-francês, tomate e camarão
1 Std. 30 Min
Quiche de legumes
50 Min
Quiche de frango com abóbora
1 Std. 30 Min
Quiche de legumes com base de azeitona
55 Min