Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dentes de alho
- 1 ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de colorau
- 300 g vinho branco
- 800 g carne de porco cortada em cubos (rojões)
- 1 folha de louro
- 50 g banha
- 80 g água
- 500 g castanhas descongeladas descongeladas
- Salsa picada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 829 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 37 g
Alternatywne przepisy
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45 Min
Tirinhas de porco salteadas com legumes
30min
Vitela à americana
1h 20min
Rancho
2 godz. 45 min
Moelas
7 Std.
Arroz de frango com ervilhas
45 Min
Frango de cebolada à angolana
30min
Arroz malandro de entrecosto
1 Std.
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 Min
Rojões em vinho tinto
50 Min
Carne de porco à alentejana
2 Std. 30 Min
Salteado de porco com pimentos
30min