Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g azeite
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 1 pitada de alho em pó
- 1 c. chá de orégãos
- 100 g cogumelos frescos laminados
-
100
g chouriço cortado em rodelas
lub 100 g bacon em cubos -
300
g molho de tomate
lub 300 g natas c/ 35% de gordura - 600 g água
- 300 g massa tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2294 kJ / 549 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Massa com fiambre, presunto e milho
50 Min
Massinha de camarão e amêijoas
40 Min
Penne de atum com manjericão
35 min
Massa da quinta
40 Min
Massa com chouriço e pão ralado no forno
30min
Esparguete à carbonara
30min
Penne com atum
30min
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1 Std. 5 Min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40 Min
Gratinado de bolonhesa
1 Std.
Penne com molho de tomate e chouriço
25min
Laços com carne picada e linguiça
45 Min