Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 dente de alho
- 20 - 40 g azeite
- 100 - 400 g arroz carolino
-
200 - 800
g água
lub 200 - 800 g caldo líquido a gosto (legumes, galinha etc.) - ½ - 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1199.5 kJ / 286.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 392.8 mg
Alternatywne przepisy
Esparguete à carbonara
30min
Salada de batata com legumes fermentados
93u.
Refogar 200-300 g de cebola
20min
Arroz agulha
35min
Arroz de cenoura
30min
Pataniscas de legumes e fiambre com arroz de feijão
50min
Arroz basmati
35min
Cozer 200-600 g de batata ou batata-doce
40min
Ninhos de esparguete com almôndegas de lentilhas
1h 5min
Creme de legumes versátil
45min
Arroz vaporizado
35min
Arroz de frango
50min