Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 400 g massa tipo penne
- 30 g azeite, mais q.b. p/ envolver
- 250 g cebola cortada em pedaços
-
15
g salsa
lub 15 g coentros - 250 g atum em lata, em azeite, escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1638.5 kJ / 391.6 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 761.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com frango e orégãos
30min
Massa com frango e tomate seco
45min
Penne de atum com manjericão
35min
Esparguete com frango
40min
Massa da quinta
40min
Esparguete à carbonara
30min
Esparguete à carbonara
30min
Penne com carne picada
45min
Penne com chouriço e cogumelos
25min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40min
Gratinado de bolonhesa
1h
Laços com carne picada e linguiça
45min