Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 300 g cenoura cortada em rodelas finas
- 20 g vinho branco
- 300 g massa tipo pevide
- 850 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - ½ c. chá de açafrão-da-índia
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 200 g folhas de agrião
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 958 kJ / 234 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45min
Canja de feijão-frade
1h
Sopa de feijão frade com coentros
30min
Caldo-verde
40min
Sopa de feijão-verde
35min
Creme de batata com ovo cozido
40min
Sopa de entulho
1h 30min
Sopa de feijão branco e tomate
30min
Sopa de sabores de Inverno
50min
Sopa de alface
35min
Sopa de tomate com feijão
40min
Caldo-verde de feijão branco
40min