Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g flocos de aveia
- 100 g cebola
- 15 g mistura de ervas aromáticas frescas (salsa e coentros)
- 600 g bacalhau demolhado e desfiado, bem espremido
- 1 ovo
- 25 g mostarda
- 1 pitada de pimenta
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 577 kJ / 142 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de salmão com purés de ervilhas e de cenoura
1h 25min
Arroz com almôndegas de atum
50 Min
Pão de banana e cacau
30min
Hambúrgueres de sardinha
45 Min
Batata-doce recheada com salmão
35 min
Copos de aveia com iogurte
15 Std.
Wraps de espinafres e pasta de tremoço
50 Min
Espetadas de tamboril com feijão-branco e pesto de espinafres
40 Min
Lulas com cuscuz e espinafres
50 Min
Tabuleiro de maçã e pera com especiarias e aveia
1 Std.
Empadão de batata-doce e bacalhau
1h 40 min
Hambúrgueres de atum com salada fresca de batata-doce
40 Min