Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 400 g de farine à pain, type Manitoba
- 30 g d'huile de tournesol, et un peu pour huiler
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 500 g de tomates olivette, type San Marzano, épépinées et coupées en morceaux
- 6 filets d'anchois à l'huile
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 1 c. à café de sel
- 25 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 c. à café de câpres en saumure
- 50 g d'olives noires dénoyautées
- 200 g de mozzarella de bufflonne, égouttée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3916 kJ / 936 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza au thon, aux olives et aux tomates
30 min
Pizza aux légumes grillés et feta
1h
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Pizza quatre fromages
1 godz. 45 min
Pizza au thon
1h 40 min
Pizzas marinara
3h
Pizza quatre saisons
1 Std. 35 Min
Pizza capricciosa
1h 40 min
Pizza jambon-champignons
1 Std. 35 Min
Pizza Diavola
1h 40 min
Pizza XXL
3h
Pizza poivron chèvre et chorizo
2 godz.