Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 125 g di farina tipo 00
- burro q.b.
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- 30 g di acqua
Clafoutis alle ciliegie
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- zucchero q.b.
- 30 g di farina tipo 00, setacciata
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 150 g di latte
- 150 g di panna (35% di grassi)
- 1 tuorlo
- 2 uova
- 400 g di ciliegie, senza nocciolo (peso lordo)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta al cioccolato e peperoncino
55 min
Gallette alle pesche
1h 30min
Mattonella di strüdel
20 godz.
Tortini di fichi
6 Std. 5 Min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Torta arance rosse e miele
1h 30min
Torta alla macedonia di frutta
1h 30min
Crostata d'inverno alle castagne
1h 50min
Torta Palpiton
1h 30min
Torta brulée
11h
Crumble di frutta secca, mele e caramello
1 godz.
Strudel di mele
1sa 35 dk