Clafoutis alle ciliegie
TM5 TM6

Clafoutis alle ciliegie

3.1 (9 ocen)

Składniki

Pasta brisée

  • 125 g di farina tipo 00
  • burro q.b.
  • 1 tuorlo
  • 1 pizzico di sale
  • 30 g di acqua

Clafoutis alle ciliegie

  • 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
  • zucchero q.b.
  • 30 g di farina tipo 00, setacciata
  • 30 g di amido di mais (maizena)
  • 150 g di latte
  • 150 g di panna (35% di grassi)
  • 1 tuorlo
  • 2 uova
  • 400 g di ciliegie, senza nocciolo (peso lordo)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1448 kJ / 346 kcal
Białko
6.3 g
Węglowodany
42.4 g
Tłuszcz
18 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy