![Clafoutis alle ciliegie Clafoutis alle ciliegie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EDA6CAB4-8D54-495D-95D6-18275F88DF3C/Derivates/293F298C-4B23-4D4B-97A8-1E4ACE2D56EC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 125 g di farina tipo 00
- burro q.b.
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- 30 g di acqua
Clafoutis alle ciliegie
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- zucchero q.b.
- 30 g di farina tipo 00, setacciata
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 150 g di latte
- 150 g di panna (35% di grassi)
- 1 tuorlo
- 2 uova
- 400 g di ciliegie, senza nocciolo (peso lordo)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta alle albicocche con crumble
1 Std. 50 Min
Gelato allo yogurt e pesche
20 Min
Tortini di fichi
6h 5min
Meringhe affogate
40 Min
Torta ricotta, ciliegie e mirtilli aromatizzata al bergamotto
1 Std. 30 Min
Budino di ricotta
5 godz. 45 min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2 Std.
Cevapcici con riso saporito
1 godz. 10 min
Torta ricotta e fichi
10h 30min
Torta rovesciata all'ananas
1 Std.
Mini flan al pan di Spagna
2ч. 45 мин.
Apple pie
1 Std. 20 Min