Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 100 g di farina di grano saraceno
- 100 g di farina
- 100 g di farina di grano duro
- 150 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 500 g di acqua
- 500 g di zucca mondata e a pezzi
- 120 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino di scorza di limone tritata
- 40 g di amaretti polverizzati
- 1 pizzico di sale
- 10 g di burro
Salsa
- 50 g di latte
- 200 g di Taleggio a pezzi
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2807 kJ / 671 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1 Std. 25 Min
Involtini filanti al cavolo rosso
1h 15min
Biscotti al tè Earl Grey
50 Min
Mattonelle di frozen yogurt ai mirtilli
8 Std. 20 Min
Barrette biscottate alla frutta
2h 5min
Barrette di riso soffiato alle arachidi
2h 20min
Cheesecake al tè verde
5h 30 min
Purè di mele e sedano rapa
55min
Crema al mango (di Luca Montersino)
30 Min
Insalata di cavolo rosso, pere e coriandolo
20 Min
Torta di zucchine
1h 55min
Risotto alla zucca e Roquefort
45 Min