Penne Lisce mit Radicchio

Penne Lisce mit Radicchio

3.7 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken (2-3 cm)
    40 g
  • Petersilie, frisch Blätter gewaschen und getrocknet
    1 Zweigchen
  • Olivenöl, nativ
    30 g
  • Butter
    20 g
  • Zwiebeln in Stücken (3-4 cm)
    40 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Radicchio in dünnen Streifen
    400 g
  • passierte Tomaten, aus der Dose
    300 g
  • Salz
    1 - 2 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Pasta getrocknet, Sorte Penne lisce
    350 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 481 kcal / 2012 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...