Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zweigchen Petersilie, frisch, vorsichtig gewaschen und getrocknet
- 1000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert oder ungesäubert
- 50 g Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Chili, frisch, klein und entkernt
- 40 g Olivenöl, nativ
- 40 g Weisswein, trocken
- 350 g Pasta getrocknet, Sorte Fusilli
- 1 TL Salz
- 1 Päckchen Safranpulver
- 120 g Cherry-Tomaten, in Vierteln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orangencouscous mit gedämpftem Lachs
35 Min
Spumone al caffè
15min
Kabeljau-Gratin
50 Min
Kokostartelettes mit Rumfrüchten
1h 55min
Gulaschsuppe
1h 5min
Spaghetti mit Lammragout
50 Min
Orientalisches Rindsragout mit Perlencouscous
40 Min
Reis mit Meeresfrüchten
1h 15min
Lammrack mit Gemüse-Couscous
50 Min
Penne mit Makrelen, Cherry-Tomaten und Kräutern
35 Min
Pouletbrustfilet mit Pilzen und Gemüse
1 Std.
Poulet-Reis, Gemüsesuppe und gedämpftes Ei
1 Std. 25 Min