Fusilli mit pikanten Miesmuscheln

Fusilli mit pikanten Miesmuscheln

3.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie, frisch vorsichtig gewaschen und getrocknet
    1 Zweigchen
  • Miesmuscheln, frisch, gesäubert oder ungesäubert
    1000 g
  • Schalotten
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Chili, frisch klein und entkernt
    1
  • Olivenöl, nativ
    40 g
  • Weisswein, trocken
    40 g
  • Pasta getrocknet, Sorte Fusilli
    350 g
  • Salz
    1 TL
  • Safranpulver
    1 Päckchen
  • Cherry-Tomaten in Vierteln
    120 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 462 kcal / 1933 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...