Rotweinpasta mit Knusperbröseln

Rotweinpasta mit Knusperbröseln

3.4 48 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Pumpernickel in Stücken
    200 g
  • Möhren in Stücken (3 cm)
    200 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Rotwein
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Cherry-Tomaten halbiert
    300 g
  • Salz und etwas mehr zum Kochen der Nudeln
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Wasser und mehr zum Kochen der Nudeln
    120 g
  • Zucker
    ½ TL
  • Senf
    1 EL
  • Wasser zum Kochen der Nudeln
  • Salz zum Kochen der Nudeln
  • Nudeln (z. B. Bavette)
    500 g
  • Bacon, in Scheiben in Streifen
    150 g

Wartości odżywcze na 4 Portionen

Kalorie 3742 kcal / 15673 kJ
Białko 100 g
Tłuszcz 143 g
Węglowodany 454 g
Błonnik 57.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...