Schweinefilet im Zucchinimantel

Schweinefilet im Zucchinimantel

4.2 19 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

Schweinefilet
  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Oliven, grün, entsteint
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Schweinefilets (à 300 g), möglichst gleich dick
    2
  • Salz
    6 Prisen
  • Harissa-Paste
    6 TL
  • Zucchini (à 220 g)
    2
  • Thymian abgezupft
    8 Stängel
Paprika-Bulgur
  • Wasser
    1200 g
  • Bulgur grob
    180 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
    10 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Paprika, gemischt rot und gelb, Achtel quer halbiert
    270 g
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 485 kcal / 2035 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...