Sellerie-Hähnchen-Flammkuchen

Sellerie-Hähnchen-Flammkuchen

4.0 42 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    460 g
  • Wasser
    240 g
  • Olivenöl
    60 g
  • Salz
    ½ TL
Frischkäsecreme
  • Zwiebel klein, halbiert
    1
  • Frischkäse
    200 g
  • Sahne
    30 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    1 Prise
Marinierte Hähnchenbrust und Fertigstellung
  • Hähnchenbrustfilet in dünnen Streifen (ca. 1 x 4 cm)
    250 g
  • Öl
    15 g
  • Senf mittelscharf
    1 TL
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika rosenscharf
    ¼ TL
  • Frühlingszwiebel in Ringen (ca. 1 cm)
    50 g
  • Knollensellerie in Würfeln (ca. 1 cm)
    200 g
  • rote Paprika in Würfeln (ca. 1 cm)
    170 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 869 kcal / 3635 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 39 g
Węglowodany 91 g
Błonnik 8.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...