Herzhafte Melonen-Kaltschale mit Parmaschinken

Herzhafte Melonen-Kaltschale mit Parmaschinken

4.1 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 Portionen

Składniki

  • Limette unbehandelt, 1 TL Schale abgerieben und Saft ausgepresst
    1
  • Galiamelonen-Fruchtfleisch in Stücken
    1200 g
  • Geflügelfond
    100 g
  • Kokosmilch (400 g)
    1 Dose
  • rote Chilischoten, frisch halbiert, entkernt
    2
  • Ingwer, frisch geschält, in dünnen Scheiben
    10 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Parmaschinken in Scheiben
    100 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 300 kcal / 1252 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...