Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Limette, unbehandelt, 1 TL Schale abgerieben und Saft ausgepresst
- 1200 g Galiamelonen-Fruchtfleisch, in Stücken
- 100 g Geflügelfond
- 1 Dose Kokosmilch (400 g)
- 2 rote Chilischoten, frisch, halbiert, entkernt
- 10 g Ingwer, frisch, geschält, in dünnen Scheiben
- 1 Knoblauchzehe
- ½ TL Salz
- 100 g Parmaschinken, in Scheiben
- 2 Frühlingszwiebeln, in dünnen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1252 kJ / 300 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gurkenkaltschale mit Avocado
1 Std. 15 Min
Kalte Avocado-Kokos-Suppe
10 dk
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4 Std. 30 Min
Matjes-Salat mit Pflaumendressing
45min
Wassermelonen- Gazpacho
1h 30min
Kalte Caprese-Suppe
2 Std. 15 Min
Gurken-Melonen-Suppe
40min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1h 20min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30 min
Kalte Gurkensuppe
15 min
Risotto mit Birnen
55 min
Gazpacho Andalusia
40min