Wersje kompatybilne
Congrio y patatas al vapor con tomate rústico
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cebolla en cuartos
- 75 g de calabacín con piel cortado en trozos
- 25 g de aceite de oliva virgen extra
- 600 g de tomate maduro cortado en trozos grandes
- 1 cucharadita de sal (y un poco más para espolvorear las patatas)
- 1 cucharadita de azúcar
- 200 g de patata en rodajas
- 4 rodajas de congrio de la parte abierta (aprox. 600 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1342 kJ / 321 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Gallo con salsa de pimientos
30 Min
Pescado y mejillones en salsa
20 Min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25 Min
Salmón con salsa de champiñones y patatas
50 Min
Congrio a la cerveza
30 Min
Corvina con ratatouille
45 Min
Palometa con salsa de tomate y pimientos
30 Min
Merluza con patatas y salsa de tomate
50 Min
Corvina a la roteña
45 Min
Congrio con guisantes y mejillones
35 Min
Bonito con salsa de tomate, alcaparras y aceitunas
25 Min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min