Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 30 espárragos verdes
- aceite de oliva (para pincelar)
- 6 huevos
- 6 pellizcos de sal
- 6 pellizcos de pimienta molida
- 6 - 8 rabanitos
Salsa
- 6 ramitas de cebollino fresco picado
- 2 ramitas de menta fresca (solo las hojas picadas)
- 10 g de zumo de limón
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 - 2 pellizcos de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 747 kJ / 178 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45 dk
Tagliatelle de espárragos verdes con parmesano y trufa
2sa 30 dk
Alcachofas a la romana
50 dk
Alcachofas al limón
40 dk
Rollitos de berenjena con queso feta y tomates secos en aceite
40 dk
Crujiente de coliflor
1sa
Espárragos con huevos poché (Al vacío)
1h 20min
Espárragos blancos frescos guisados con huevos de codorniz
40 dk
Papillote de pencas de acelga
30 Min
Huevos poché con beicon y piquillos
35 dk
Huevos poché con salsa de salmón ahumado y aguacate
30 Min
Espárragos al vapor con salsa de alcaparras
40 dk