Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Schalotten (ca. 80 g)
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Olivenöl
- 1000 g Fleischtomaten, geviertelt
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 1 Zweig Thymian, abgezupft
- 3 Stängel Basilikum, abgezupft
- 600 g Wasser
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 150 g Sahne
- 1 TL Salz
- ½ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 2 Prisen Zucker
- 50 g Butter, kalt, in kleinen Stücken (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1699 kJ / 406 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Würzige Aioli mit Sherry
40 Min
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4h 30min
Vitello Tonnato
48h
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30 Min
Tomaten-Cocktail
30 Min
Risotto mit Varianten
40 Min
Safran-Aioli
40 Min
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30 Min
Geflügelleber-Mousse zu Brioche
2 godz.
Gazpacho Andalusia
40 Min
Iberico-Schinken-Creme
10min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 Min