Weiße Tomatensuppe

Weiße Tomatensuppe

4.4 92 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Schalotten (ca. 80 g)
    2
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    50 g
  • Fleischtomaten geviertelt
    1000 g
  • Rosmarin abgezupft
    1 Zweig
  • Thymian abgezupft
    1 Zweig
  • Basilikum abgezupft
    3 Stängel
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Sahne
    150 g
  • Salz
    1 TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Zucker
    2 Prisen
  • Butter kalt, in kleinen Stücken (5 mm)
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 4 g
Kalorie 1699 kJ / 406 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...