![Crêpe con capesante e porri Crêpe con capesante e porri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/184647.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpe
- 250 g di farina
- 3 uova
- 500 g di latticello
- 30 g di burro salato morbido
- ½ cucchiaino fior di sale
Farcitura
- ½ dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
- 800 g di porri a pezzi
- 50 g di burro salato + q.b.
- 12 capesante fresche
- 4 pizzichi di sale
- 4 pizzichi pepe misto in grani
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1529 kJ / 362 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petto d'anatra all'aceto balsamico
1 godz. 40 min
Armonia di bosco
30min
Insalata di barbabietole, lattuga e carote (TM6)
Brak ocen
Frittelline all'aglio selvatico con crema alle erbe
40min
Mousse alle fragoline di bosco
4h 30min
Anatra all'orientale con funghi, verdure e riso
1 Std. 5 Min
Crème caramel cocco e banana
5h
Maiale alla Colombo
1h 25min
Capesante su mais bianco, salamino piccante e pop corn (di Mirko Ronzoni)
45min
Crema di burrata con verdure
1 Std. 5 Min
Cozze allo zafferano
55 Min
Pasta fresca (senza glutine)
1 Std. 5 Min