Urządzenia i Akcesoria
Espresso-Pinienkern-Waffeln
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
8 Stück
Składniki
-
Pinienkerne50 g
-
Eier getrennt3
-
Zucker100 g
-
Salz1 Prise
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten125 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Sahne75 g
-
Espresso, aufgebrüht sehr stark, abgekühlt120 g
-
Mehl250 g
-
Backpulver1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1616 kJ /
386 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Süsse Waffeln
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Cappuccino-Traum
3 godz. 30 min
Schoko-Salami
4 godz. 30 min
Brandteig-Mandel-Streifen
2 godz.
Spargel-Mascarpone-Suppe
35 min
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 godz.
Mocca-Panna-Cotta
4 godz. 15 min
Avocado-Vanille-Smoothie
10 min
Éclairs
4 godz.
Cassata-Creme
20 min
Schokolade mit Walnüssen
9 godz.
Amarenakirsch-Brownies
1 godz.
Bananen-Schoko-Mousse-Kuchen
26 godz.