Espresso-Pinienkern-Waffeln

Espresso-Pinienkern-Waffeln

3.9 8 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
8 Stück

Składniki

  • Pinienkerne
    50 g
  • Eier getrennt
    3
  • Zucker
    100 g
  • Salz
    1 Prise
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    125 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Sahne
    75 g
  • Espresso, aufgebrüht sehr stark, abgekühlt
    120 g
  • Mehl
    250 g
  • Backpulver
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 386 kcal / 1616 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...