Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Olivenöl zum Einfetten
- 200 g Hartweizengrieß
- 350 g Wasser, lauwarm
-
15
g frische Hefe (⅓ Würfel Hefe)
lub ½ Pck. Trockenhefe -
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz - 2 TL Salz
- 400 g Weizenmehl Type 550
Belag
- 60 g natives Olivenöl
- 400 g Eiertomaten, in Scheiben (4 mm)
- 1 Knoblauchzehe, in dünnen Scheiben
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia mit Tomaten
40 Min
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2 Std. 40 Min
Focaccia mit Zwiebeln
2 Std. 20 Min
Focaccia mit Käse-Oliven-Creme
2h 10min
Focaccia mit Thymian
1 Std. 55 Min
Focaccia auf apulische Art
1h 40 min
Focaccia mit Gewürzöl
4 Std. 15 Min
Focaccia mit Rosmarin
1 Std.
Kräuter-Knoblauch-Focaccia
2h
Ciabattabrötchen
1h 40 min
Tomaten-Focaccia
2h 10min
Focaccia mit Kirschtomaten
2 Std. 45 Min