Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Öl zum Einfetten
- 2 EL Kaffeebohnen (10 g)
- 50 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 100 g Mandeln
- 100 g Butter, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 80 g brauner Zucker
- 2 Eier
- 25 g Joghurt, 3,5%
- 50 g Mehl
- 1 TL Weinstein-Backpulver
Zuckerguss
- 100 g Puderzucker
- 3 EL Kaffee, aufgebrüht, kalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1662 kJ / 397 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandel-Honig-Grieß-Kuchen
1h
Orangen-Mohn-Guglhupf
1h 20min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Nougat-Rehrücken
3 Std.
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1h 30min
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35min
Erdnuss-Karamell-Kuchen
5 godz.
Haselnuss-Streuselkuchen
1h 30min
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1 godz. 5 min
Orangen-Schoko-Wölkchen
1h
Orangen-Mandel-Kuchen
2 godz.