Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Bacon, in Scheiben, halbiert, davon 30 g in feinen Streifen
- 250 g Gouda, mittelalt, in Stücken
- 8 Eier
- 200 g Sahne
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen, und etwas mehr zum Bestreuen
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1929 kJ / 460 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 901 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbsen-Kartoffel-Topf mit Eiern
50 Min
Toad in the Hole (Kröte im Loch)
1h
Tartine For’Bon (Überbackenes Baguette)
25 min
Tartiflette (französischer Kartoffelauflauf)
1h 45min
Herzhafter Ofenschlupfer
50 Min
Senfgurken-Suppe mit Fleischbällchen
1h
Gurken-Lachs-Ragout
30 Min
Salami-Pizza mit Käse-Ei-Boden
50 Min
Kasseler-Kartoffel-Gratin
1 Std. 30 Min
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1h
Mie-Nudel-Lasagne
1 Std. 30 Min
Pizza Big-Mac-Style
1 Std. 30 Min